INFO

ALGEMEEN


De kaartverkoop voor Zomerpop 2022 start begin 2022. Hou voor de exacte datum goed onze website en socials in de gaten!
Zomerpop wordt georganiseerd in Hoogwoud, Noord-Holland, op Recreatieterrein de Weyver.
Vrijdag 2 september 18:00 - 02:00

Zaterdag 3 september 13:00 - 02:00
Zomerpop werd voor het eerst in 1990 gehouden en is sindsdien hard gegroeid. Het festival duurt 2 dagen, en verwelkomt elk jaar rond de 40 artiesten op haar 5 podia, wat het tot een van van de grootste festivals maakt die Noord-Holland rijk is. Op het terrein kan je allerlei vNaast de muziek, heeft Zomerpop een heleboel meer in zijn mars. Zo is er door de jaren ook een breed aanbod aan cabaret en theater bijgekomen. Ook dit jaar belooft het festival weer veel kwaliteit én diversiteit. Natuurlijk is er weer een ijzersterk programma, met topacts van pop tot techno en van alternatief tot 90s.
Zomerpop festival is voor iedereen, daarom geldt er geen leeftijdsgrens. Bezoekers zijn verplicht om zich te kunnen legitimeren volgens de wettelijke identificatieplicht (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs). Indien je geen legitimatiebewijs bij je hebt wordt je de toegang geweigerd tot het evenement.
Vanuit de Nederlandse overheid is bepaald dat alle festivals in Nederland de “Zero Tolerance” regeling hanteren. Dit houdt in dat er geen soft-en harddrugs zijn toegestaan op het terrein.
Drank en eten kan worden betaald met munten. Deze munten zijn verkrijgbaar bij de munten kassa’s, waar zowel contant kan worden betaald als met pinpas. De locatie van deze kassa is duidelijk aangegeven op het terrein. Eenmaal gekochte munten zijn alleen voor de betreffende editie geldig, deze munten kunnen niet worden ingewisseld.
Op het terrein zijn genoeg toiletten aanwezig. Deze zijn gratis toegankelijk.
Op het festivalterrein is een EHBO-post aanwezig. Hier kun je terecht voor ernstige gevallen, maar ook voor kleine dingen, zoals paracetamol of een pleister.
Het is niet toegestaan om zelf eten of drinken mee te nemen naar Zomerpop. Verspreid over het terrein zijn barren en eetstandjes te vinden.
Bij de eerste keer drinken bestellen betaal je 0.5 kartonnen bon borg per beker. De volgende ronde kun je gewoon je gebruikte beker inwisselen voor een schone beker en betaal je alleen voor je drankje. Mocht je meer bekers inleveren dan dat je nieuw aan drankjes besteld krijg je per beker 0.5 kartonnen bon terug. Aan het einde van het festival is het mogelijk je beker terug in te leveren bij het recyclepunt waar je je borg kan terug krijgen. Ook is het mogelijk je beker in onze sponsorbak te gooien waarbij je jouw betaalde borgbedrag sponsort aan een goed doel.
In verband met de vernieuwde milieu maatregelen hebben wij er voor gekozen om dit jaar niet plastic munten maar kartonnen bonnen in te zetten als betaalmiddel. Ook de bonnen zijn mogelijk doormidden te schuren en heeft dan net als een half munt de waarde van een halve bon.

BEREIKBAARHEID


Zomerpop vind plaats in Hoogwoud, Noord-Holland. Met het openbaar vervoer is het festival het beste bereikbaar vanaf station Obdam. Vanaf daar vertrekt elk uur bus 617, stap uit bij de R.K. Kerk. Vanaf daar is het 10 minuten lopen naar de ingang van het festival.
Er zijn voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar rondom de Weyver. Gebruik “De Weyver 6, 1718 MS Hoogwoud” als bestemming.
Er is voldoende gratis fietsenstalling bij de ingang beschikbaar.

GROEN

Ken je die beelden van bergen plastic bekertjes die na een evenement achterblijven? Bij Zomerpop is dit verleden tijd. Wij schenken in hardplastic statiegeldbekers. Als je deze bij een nieuwe bestelling inlevert, krijg je je volgende rondje weer in schone bekers. En wanneer je naar huis gaat krijg je je statiegeld terug.
Aardbeien, bananen en mango’s met een plekje, iets te rijpe avocado’s en kromme komkommers: ze halen de supermarkt niet terwijl ze gewoon heerlijk smaken! Om deze voedselverspilling tegen te gaan, wordt bij de Rabobank Compound de Passie voor Cocktail Battle gehouden. Kom kijken en proeven. Superlekker!
Bij een goed festival hoort goed eten. De keuze is dan ook weer reuze, maar dit jaar wordt alles geserveerd in composteerbare bakjes. Ook het wegwerpservies is duurzaam. Bovendien werken wij zo veel mogelijk samen met regionale leveranciers, waardoor het transport beperkt blijft.
Daarnaast treft Zomerpop energiebesparende maatregelen en laten wij de consumptiemunten recyclen. Kortom, in alles proberen wij de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. Doe je mee? Kom dan met de bus, ga carpoolen of pak lekker de fiets. De stalling is vlakbij de ingang. Zo kunnen we Zomerpop samen nóg mooier maken!

VRIJWILLIGERS

Zomerpop is niet alleen het leukste festival in de wijde omtrek, het draait bovendien 100% op vrijwilligers! De gehele organisatie (incl. het bestuur) zet zich geheel belangeloos in om dit mooie festival mogelijk te maken. Nou ja, belangeloos? Als vrijwilliger bij Zomerpop krijg je heel veel voor je inzet terug!

Je maakt namelijk deel uit van een hechte, gezellige groep aanpakkers. Je beleeft het festival letterlijk van alle kanten. Uiteraard maak je de optredens mee. Én je helpt Zomerpop tot een geslaagde editie te brengen, waar duizenden mensen mooie herinneringen aan overhouden.


Aanmelden als vrijwilliger voor Zomerpop 2022 kan op de aanmelding pagina. Klik hier voor de aanmeldingspagina.
Vrijwilligerswerk bij Zomerpop is er in allerlei smaken. Zo hebben we mensen nodig achter de bar, in de beveiliging, bij de garderobe en voor de op- en afbouw. Al deze toppers samen maken dit toffe festival mogelijk. Zonder jullie kan dit feest niet bestaan. Daarom doen wij een beroep op jóuw enthousiasme. We draaien korte ploegendiensten en er is altijd wel een taak die bij jou past. Dus kom ook helpen met Zomerpop! En ervaar eens hoe het is om onderdeel te zijn van zo’n dynamisch evenement.
Heb je vragen? Zet deze dan even op de mail naar vrijwilligers@zomerpop.nl en je krijgt snel antwoord. Heel erg bedankt en tot Zomerpop!
CONTACT

Nog vragen? Stuur ons dan een mailtje naar info@zomerpop.nl of een berichtje via Facebook!